Elnök

Dr. Gaál Péter

Péter orvosi diplomáját 1993-ban szerezte a Semmelweis Egyetemen. Az egészségpolitikai és menedzsment problémák iránti érdeklődése az egyetemi évek idejéről ered, amikor a Hallgatói Önkormányzati vezetőjévé választották, és részt vett az egyetemi döntéshozó testületek munkájában.

1995-ben MSc fokozatot szerzett egészségügyi menedzsmentből a Londoni Egyetemen, 2004-ben pedig ugyanott sikerrel védte meg PhD értekezését a magyarországi hálapénz jelenségének témakörében. A PhD dolgozat anyagából készített, egyik angol nyelvű cikkével 2005-ben elnyerte az Európai Egészségügyi Menedzsment Társaság és a Karolinska Egyetem közös kutatási díját.

2010-ben a frissen alakult Egészségügyi Közszolgálati Kar megbízott, majd kinevezett dékánja lett, miközben 2010-2014 között betöltötte a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ megbízott igazgatói pozícióját is.
Az Intézet Egészségügyi Menedzser MSc programjában az “Egészségpolitika” tantárgyat oktatja. Emellett az egészségügyi rendszer menedzsmentjéhez és az egészségpolitikához kapcsolódóan részt vesz más magyar és nemzetközi posztgraduális oktatási programokban, valamint egyéb kutatási-szakértői projektekben is. 2015-től az Egészségügyi Rendszerek Menedzsmentje Tanszéki Csoport vezetője.

Fotó: Semmelweis.hu