Elnökhelyettes

Dr. habil. Belicza Éva

Éva a minőségmenedzsment megalapozásának, fejlesztésének egyik vezető képviselője a magyar egészségügyben.

A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen végzett matematikusként, PhD értekezését epidemiológiai témakörben, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen írta. 1995-től annak megszűntéig az Egészségügyi Minőségfejlesztési Konzultációs Központot vezette, amelyet Boján Ferenc professzorral alapítottak 1994-ben. 2014-ben habilitált a Nyugat-magyarországi Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskolájában.

Az Egészségügyi Menedzserképző Központban  1999 óta felelős a minőségmenedzsmenttel kapcsolatos programokért és kurzusokért. Az általa vezetett Betegbiztonsági Tanszéki Csoport közreműködött a BELLA programként ismert hazai fejlesztésű egészségügyi akkreditációs rendszer kidolgozásában.

A Csoporthoz köthető a nemkívánatos események anonim jelentési rendszere: a NEVES Kutatási Program létrehozása, továbbá a hazai betegbiztonság fejlesztéséért alapított, kéthavonta megrendezésre kerülő NEVES Betegbiztonsági Fórum is.

Szűkebb kutatási területe a szolgáltatók és szolgáltatások értékelésére alkalmas minőségi indikátorok fejlesztése és értelmezése.

Fotó: Medicalonline.hu