A mentorok

Alpern Linda, egészségügyi vizuális kommunikációs szakember, EMK

A MOME-n végzett, ipari formatervezőként, majd a NEFI-ben kezdett el dolgozni népegészségügyi kampányok kreatív csapatában. 2 év után érkezett az Egészségügyi Menedzserképző Központba, ahol már 8 éve egészségügyi vizuális kommunikációs szakemberként tevékenykedik. Szakterületét 2 évig tanította is. Mindeközben közel két évig a WHO munkatársa is volt, ahol digitális egészségügyi rendezvények vizuális kommunikációs anyagain dolgozott.

 

Bese Nóra, Bethesda Gyermekkórház kommunikációs igazgató, kommunikációs szakértő

Szívügye az egészségügy, a kommunikáció, az egészségértés fejlesztése. Hitvallása, hogy a tudatos, jól célzott egészségügyi üzenetekkel, egyszerű nyelvezettel, a megfelelő kommunikációs csatornák használatával emberéletek menthetők meg. 2016 óta a Bethesda Gyermekkórház kommunikációját irányítja az országban egyedülállóan proaktív társadalmi kommunikációt alakítottak ki az állami egészségügyi kereteken belül. Projektjeikkel – melyeknek fő fókusza az egészségértés, prevenció, a családokkal való törődés – több díjat nyertek, kétszer voltak a Nekem Szól! egészségértési pályázat fődíjazottja, de sikerült elnyerniük többek között a Richter Anna díjat és az év Családbarát Kórháza díjat is.

 

Dr. Davidovics Krisztina, jogász, EMK

Jogászként az Igazságügyi Minisztérium közjogi kodifikációs szakterületén kezdetben kodifikátorként, majd vezetőként a hazai szabályozási rendszer számos területén – különösen interdiszciplináris szabályozási feladatok esetén kutató, összehasonlító jogi munkákban, kodifikációs bizottságokban való részvétellel – meghatározó tapasztalatokra tett szert. Ezt követően 2012 és 2019 között a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kara Dékáni Hivatalának vezetőjeként, majd 2020 óta a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának kötelékében dékáni tanácsadóként, illetve elemzőként, jogi szakértőként dolgozik. Ennek keretében aktív tagja az Egészségügyi Menedzserképző Központ adatvezérelt egészségügyi, egészségbiztonsági, egészségpolitikai tárgykörökkel összefüggő tudásközpontjainak és munkacsoportjainak. Mindemellett 2020-tól külsős szakértőként közreműködik a Nemzeti Adatvagyon Ügynökség, majd a Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont keretében az egészségbiztonsági divízió jogi szakmai támogatásában.

 

Fejér-Székely Anna, egészségügyi vizuális kommunikációs szakember, EMK

2009-ben szerzett MA diplomát a MOME formatervező szakán, 2010-ben pedig a MOME Design Menedzser szakán. Már az egyetem alatt is, majd gyermekei születése után közel 10 éven át látott el tördelői, grafikusi munkákat szabadúszóként. 2018-ban csatlakozott az EMK csapatához, ahol számos egészségügyi kampányban vett részt kreatív munkatársként. Párhuzamosan egyedi kézműves ékszer brandjét építi.

 

Füzes Nóra, pszichológus, Ludovika Collegium

Témák, amelyekben fordulhatnak hozzá a hallgatók: az oltási hajlandóság pszichológiai vagy lélektani háttere és prezentáció technikai kérdések. Filozófiája, hogy már a legtöbb hiteles forrásból származó, az emberek védelmét szolgáló információ rendelkezésre áll, valami miatt azonban még mindig vannak, akik mégsem veszik igénybe az oltást. Tehát a feladat nem még több információátadás, hanem az emberi működésmód megértése és az érzelmekre való ráhatás.

 

Joó Tamás közgazdász, okleveles egészségpolitikai szakértő, elektronikus információbiztonsági vezető, a
Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnökhelyettese

2010-ben közgazdász diplomát szerzett az Óbudai Egyetemen, majd okleveles egészségpolitikai szakértő mesterképzésben vett részt az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen elektronikus információbiztonsági vezető képesítést szerzett 2020-ban. 2014-től az EMK senior egészségügyi közgazdászaként hazai és nemzetközi projektekben vesz részt, emellett az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának állandó egészségügyi szakértője. Digitális egészségüggyel, adattudománnyal, mesterséges intelligenciával, ipari befolyásolási technikákkal, egészségbiztonsággal és kibervédelemmel kapcsolatos területeken végzi kutatási és oktatási feladatait. PhD hallgatóként a dohányzás visszaszorítására irányuló intézkedések értékelését és további beavatkozási lehetőségek kutatását támogató innovatív módszerekkel kapcsolatban végzi tanulmányait.

 

Dr. Kulja András orvos, sebész rezidens, 2021-ben az év COVID orvosa

Kórházi munkája mellett fő küldetése az egészségértés javítása, ezért több egészségedukációs platformot is létrehozott, ahol laikusok számára is érthető módon oszt meg evidence based egészségügyi információkat. Jelenleg az egyik legtöbb követővel rendelkező magyar orvos a közösségi oldalakon, kifejezetten TikTok-on tevékenykedik, ahol az egészségtudatosságára hívja fel a fiatalok figyelmét.

 

Németh Franciska ápoló, influenszer, kommunikációs szakember

Karrierváltóként került az egészségügybe nem sokkal a 30. születésnapja előtt. 2014 óta dolgozik a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályán egy vállalkozás vezetése mellett – a Healing Communications nonprofit formában foglalkozik innovatív egészségügyi kommunikációval. Saját fejlesztésű projektek mellett kommunikációs tanácsadás, és az ápolás hazai rebranding-je adják a cég fő feladatait. 

 

Dr. Stubnya Bence, Phd-hallgató, a Doktorandusz Önkormányzat elnöke

Ortopéd-traumatológus rezidens. Korábban megfordult a startup világban, aktív szereplője az egyetemi közéletnek. A Semmelweis Innovációs Díj 2021 díjazottja.