Átadták az IME szaklap alapítójáról elnevezett emlékdíjakat

Az IME egészségügyi szaklap alapítójának, Tamás Éva szellemi hagyatékának méltó továbbvitele a róla elnevezett emlékdíj, amelyet az IME stratégiai partnere, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság két kategóriában ítél oda egy-egy fiatal egészségügyi szakembernek.

Az IME hasábjain az elmúlt 12 hónapban megjelent írások közül a legkiválóbbnak választott cikk szerzőjét tudományos publikációs díjjal jutalmazzuk. Ezt a Tamás Éva-díjat 2023-ban Molnár Márk Péternek ítélte oda a zsűri, Kapcsoljunk magasabb fokozatba! című tudományos publikációjával, amelyben az innovatív gyógyszerekhez való hozzáférés témáját járta körül.

A másik díjazott Dr. Al-Muhanna Nadim lett, aki az elmúlt egy év IME konferenciáinak egyikén a magyar egészségügy szempontjából legkiemelkedőbb jelentőségű előadásért járó Tamás Éva-díjat nyerte el. Előadásának témájául a kórházi szerzett fertőzéseket választotta, melyekről retrospektív adatelemzést és változtatási intézkedéstervet mutatott be.

A két Tamás Éva-díj ünnepélyes átadására a 2023. szeptember 19-én megtartott IME Infekciókontroll és betegbiztonság konferencián került sor.

A díjakat átadták (b-j): a főtámogató Hartmann-Rico Hungária Kft. részéről Horváth Attila, Kórházi divízió regionális értékesítési vezető és Ertlné Gyeginszky Tünde, Ápolási divízió értékesítési vezető, Lengyel Lívia IME-MEMT portfólióigazgató, Dr. Prof. Gaál Péter MEMT-elnök. Középen a díjazottak: a felső fotón Molnár Márk Péter, az alsó fotón Dr. Al-Muhanna Nadim.