Az óra nem alszik

Egyedülálló funkciót épített be a szívritmusfigyelés mellé okosórájába  a Withings: a ScanWatch az alvás alatti légzéskimaradást is monitorozza.

A Withings új, ScanWatch nevű intelligens órája sok hasonlóságot mutat a már ismert Apple Watch-csal, de van unikális szolgáltatása is – írja a hvg.hu. Mindkettő PPG (photoplethysmogram) eljárást használ a felhasználó pulzusának monitorozására, és gyors, 30 másodperces EKG-mérést is kínál. Ez a funkció igen hasznos, ugyanis a pitvarfibrilláció nem okoz konkrét panaszokat, így ha az óra nem jelezné, talán ki sem derülne.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=LYsI2GGiZuE&feature=emb_logo

Egy másik gyakran rejtve maradó egészségügyi rendellenesség az alvási apnoe. Ez egy potenciálisan súlyos zavar, amelynek során a légzés alvás közben időről-időre abbamarad, majd folytatódik. A Withings okosórája ezt is jelzi. SpO2-érzékelő segítségével méri a vér oxigéntelítettségi szintjét alvás közben, s ennek alapján jelzi és naplózza az eltérést. Ilyen érzékelőt ugyan használnak más okosórákban is, azonban a Withings sajátossága, hogy ebből az alvási rendellenességre is következtet.

Bővebb információt itt olvashat.