Jelentkezési útmutató

Jelentkezési útmutató – Év Medikusa Díj 2023

Kedves Hallgató!

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja ebben az évben is meghirdeti orvostanhallgatók számára pályázatát, amelynek célja, hogy egy olyan innovatív, a korszerű egészségügyhöz kötődő területen mutassák be a hallgatók a tudásukat és kreativitásukat, amelyet a későbbi munkájuk során is használni fognak.

A 2022/23-as tanév témája az egészségügyi kiberbiztonság. Az egészségügy digitális átalakulása kapcsán szinte minden adatunk digtálisan keletkezik, az egészségügyi folyamatok nagy része is ebben a térben zajlik. Az orvosi diagnózis felállítása, a terápiás döntések meghozatala, vagy éppen a kezelések kapcsán is szinte észrevétlenül használjuk a digitális eszközöket. Ezért az adatok keletkezésének, tárolásának vagy éppen továbbításának biztonsága kiemelt fontosságú, függetlenül attól, hogy fizikális vizsgálatról, egy EKG-ról vagy éppen genetikai adatokról van szó.

Az egészségügyi intézmények kiberbiztonsága kiemelt fontosságú lett, és ez nem csak az informatikával és információbiztonsággal foglalkozók feladata. Ahogy az Amerikai Orvosszövetség (AMA) megfogalmazta: “A kiberbiztonság nem elsősorban technikai kérdés, hanem betegbiztonsági kérdés!” Hogyan érhető el, hogy az egészségügyben foglalkozók érzékenyebbek legyenek a téma iránt, és a szükséges, minimális teendőket megtegyék a kibertérben a betegek biztonsága érdekében? Erre keressük a választ, és várjuk a pályázók ötleteit.

A pályázatot az alábbi két konkrét témában lehet beadni:

A.
Az egészségügyi kiberbiztonság jelentőségéről szóló figyelemfelhívó kampány tervezése egészségügyi felsőoktatásban tanulók számára (orvos, fogorvos, gyógyszerész, szakdolgozó)

B.
Az egészségügyi kiberbiztonság jelentőségéről szóló figyelemfelhívó kampány tervezése egészségügyi intézményben dolgozók számára (orvosok, szakdolgozók, nem egészségügyi dolgozók, vezetők)

Mindkét esetben az alábbi elvárásoknak kell megfelelni:

Formai követelmények:

 • a dokumentum word (.docx kiterjesztés) formátumban készüljön
 • betűtípus: Calibri (szövegtörzs)
 • betűméret: 11
 • térköz: 1,5
 • margók: felső-alsó: 2,5 cm, bal-jobb: 2,4 cm
 • terjedelem: maximum 5000 karakter

Tartalmi követelmények:

 • cím legyen rövid, és jelezze, hogy miről szól a dolgozat
 • rövid, lényegre törő bevezetés, amelyből kiderül a szerző által választott téma fontossága, jelentősége (mi a probléma, milyen célcsoportra tervez, miért)
 • a pályázati témához kapcsolódó kampány/érzékenyítő ötlet, javaslat, amely olyan szinten kerül kifejtésre, hogy azt meg lehessen érteni, illetve amennyiben kiválasztásra kerül, akkor végrehajtható lesz
 • rövid- és hosszú távú hatások kifejtése
 • sikerkritériumok megfogalmazása: mikor tekintené a pályázó sikeresnek az általa kitalált ötlet megvalósítását
 • a dolgozatban felhasznált fontosabb anyagok hivatkozása – ez fontos, hogy használd, és ha nem is a saját eredeti ötletedről van szó, hanem egy átdolgozottról, akkor az kerüljön bemutatásra, hogy mi volt az eredeti, és miért dolgoztad át

Előnyt jelent, ha egy-egy konkrét intézményre készül a terv, illetve annak az intézménynek a támogatását bírja az adott terv.

Értékelés szempontrendszere:

 • a dolgozat szakmai megalapozottsága
 • a bemutatott ötlet eredetisége, kreatív tartalma
 • az ötlet kifejtettsége
 • általános szempontok, amelyek a dolgozat igényességére utalnak (formai követelmények, vizuális elemek stb.)

Az értékelés összességében történik a fenti szempontrendszer figyelembevételével. Az értékelésben részt vesznek a MEMT, az EMK és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet szakértői.

A dolgozat megírása mellett a pályázatod benyújtásához szükséged lesz az alábbiakra is:

 • a 2022/23-es tanévben elért eredményeid bemutatására (készítsd elő a tanulmányokat igazoló leckekönyvmásolatot vagy Neptun képernyőfotót),
 • a kutatási tevékenységed ismertetésére (témavezetői igazolás, konferenciaoklevél, publikációmásolat stb.) és
 • közéleti-, szakmai munkádat igazoló dokumentumokra, valamint
 • a sport és művészet területén elért eredményeidet igazoló oklevelekre.

Fontos, hogy csak a 2022/23-es tanévben elért eredményeket és hallgatói tevékenységeket van módunkban elszámolni!

A pályázat feltöltésére rendelkezésére álló idő: 2023. augusztus 28-tól 2023. szeptember 18. éjfélig.

A pályázatodat az alábbi linken töltheted fel:
Jelentkezési felület

Fontos technikai tudnivaló: a pályázat szakaszokban menthető; ha nem sikerül egyszerre kitölteni a teljes jelentkezési lapot, a lap alján levő “Mentés és folytatás később” gomb megnyomásával megnyíló lapon az e-mailcímed megadásával 30 napon belül az e-mail címedre érkezett linket megnyitva bármikor folytathatod az adatok kitöltését és a fájlok beküldését. Az eredmények, publikációk stb. feltöltésénél minden kitöltött sor után megnyílik egy újabb üres sor, így módod van többet is feltüntetni.

A pályázat kapcsán a tájékozódáshoz az alábbi anyagokat javasoljuk:

 

Jelentkezési felület