Idén már két díjat osztottak ki a fogorvostan-hallgatóknak

A Medicina Fórum díjátadó gáláján, 2023. november 14-én adták át ünnepélyes keretek között a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság által alapított két díjat, amelyre fogorvosi tanulmányokat folytató hallgatók pályázhattak.

2023-ban az Év Fogorvostan-hallgatója díj pályázatának nyertese Gyekiczki Fanni, a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának 4. éves hallgatója. A kiváló egyetemi tanulmányi eredményeket felmutató hallgató az Orális Diagnosztikai Tanszék Dento-alveoláris sebészeti osztály TDK-hallgatójaként szakmai elhivatottságát már többször bizonyította. A Magyar Fogorvostan-hallgatók Egyesületének oszlopos tagjaként szívügyének tartja a prevenciót, erről pályázatában is olvashattunk. Tudományszervezői és tudományos közösségi aktivitása is kiemelkedik kortársai közül.

Idén első ízben lehetett jelentkezni az Év Fogorvosi PhD-hallgatója díjra, amelyet a bírálóbizottság egyhangú döntése alapján Dr. Kovács Szilárd Dávid nyert meg pályázatával. A fogorvoslással foglalkozó kollégáknak a mindennapi gyakorlatban hasznos információkat ad az igényes, összeszedett pályamunka. Klinikai relevancia tekintetében is fontos területre hívja fel a betegek és a klinikusok figyelmét, hiszen a szakmai kiválóság mellett egyre hangsúlyosabb a betegek elvárása a megfelelő tájékoztatásra, az orvos-beteg kapcsolat hierarchikus rendszere inkább a „partnerségi” ellátás irányába alakul át.

Az Év Fogorvostan-hallgatója díjat a Radio Dental, az Év Fogorvosi PhD-hallgatója díjat pedig a MindentMent Fogászati rendelőhálózat ajánlotta fel.