Az óra nem alszik

2020. január 07.

Egyedülálló funkciót épített be a szívritmusfigyelés mellé okosórájába  a Withings: a ScanWatch az alvás alatti légzéskimaradást is monitorozza.

A Withings új, ScanWatch nevű intelligens órája sok hasonlóságot mutat a már ismert Apple Watch-csal, de van unikális szolgáltatása is – írja a hvg.hu. Mindkettő PPG (photoplethysmogram) eljárást használ a felhasználó pulzusának monitorozására, és gyors, 30 másodperces EKG-mérést is kínál. Ez a funkció igen hasznos, ugyanis a pitvarfibrilláció nem okoz konkrét panaszokat, így ha az óra nem jelezné, talán ki sem derülne.

Egy másik gyakran rejtve maradó egészségügyi rendellenesség az alvási apnoe. Ez egy potenciálisan súlyos zavar, amelynek során a légzés alvás közben időről-időre abbamarad, majd folytatódik. A Withings okosórája ezt is jelzi. SpO2-érzékelő segítségével méri a vér oxigéntelítettségi szintjét alvás közben, s ennek alapján jelzi és naplózza az eltérést. Ilyen érzékelőt ugyan használnak más okosórákban is, azonban a Withings sajátossága, hogy ebből az alvási rendellenességre is következtet.

Bővebb információt itt olvashat.

Támogatónk

Segítség