A táplálkozástudomány és az élelmiszeripar együttműködésében rejlő lehetőségek - 2019. 10. 07.
Részletek
Vajon a kormány által támogatott élelmiszeripari szektor és ezen belül a kis- és középvállalatok rendelkeznek-e innovációs készséggel és képességgel, a kutatási-fejlesztési tevékenységük mennyire tervezett, vagy csak alkalomszerű? Felmerül a kérdés,
Részletek
Vajon a kormány által támogatott élelmiszeripari szektor és ezen belül a kis- és középvállalatok rendelkeznek-e innovációs készséggel és képességgel, a kutatási-fejlesztési tevékenységük mennyire tervezett, vagy csak alkalomszerű? Felmerül a kérdés, hogy Magyarországon a különböző szektorokban mekkora az igény a táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek iránt?
A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége közös rendezvényén a tudomány szempontjából érdekes és aktuális kérdéseket bemutató plenáris ülés keretében, valamint szakmapolitikai kerekasztal-beszélgetés formájában igyekszünk körbejárni az élelmiszeripar és a táplálkozástudományi szakemberek „újjáéledő” kapcsolatában rejlő lehetőségeket.
Program
9.00-9.10 KÖSZÖNTŐ – Kubányi Jolán, elnök, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Dr. Gaál Péter, elnök, Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság
9.10-9.35 INNOVÁCIÓ AZ ÉLELMISZERFEJLESZTÉS TERÜLETÉN – Dr. Friedrich László Ferenc, dékán, Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar
9.35-10.00 FOODOME PROJEKT – Ruppert Péter, BARABÁSI LAB
10.00-10.25 MEGTÉRÜLŐ BEFEKTETÉS? KLINIKAI VIZSGÁLATOK AZ ÉLELMISZERFEJLESZTÉS ÉRDEKÉBEN
– Kiss-Tóth Bernadett, vezető dietetikus, Nestlé
10.25-11.00 Szünet
11.00-11.25 MAKRO ÉS MIKROTÁPANYAGOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE – Szűcs Zsuzsanna, MSc, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
11.25-11.50 AROMAKEREKEK SZEREPE, JELENTŐSÉGE AZ ÉLELMISZEREK ÉRZÉKSZERVI MINŐSÍTÉSÉBEN, TERMÉKFEJLESZTÉSÉBEN – Dr. Kókai Zoltán, tanszékvezető, Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar
11.50-12.15 TÁPANYAGADATBÁZIS – Dr. Sarkadi-Nagy Eszter, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
12.15-12.40 kérdés, felelet
12.40-13.30 Szünet
13.30-14.00 AZ IPARFEJLESZTÉS FŐ IRÁNYVONALAI – Nagy Ádám, iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium
SOKSZEMSZÖGBŐL – KEREKASZTALBESZÉLGETÉS
Bevezető előadás: NÉPEGÉSZSÉGÜGYI SZEMPONTOK – JOGALKOTÓI LÉPÉSEK – Dr. Vokó Zoltán, Semmelweis Egyetem, mb. igazgató, Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központ
A kerekasztalbeszélgetés – moderátor: Kubányi Jolán, elnök, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
Résztvevők:
– Cserháti Zoltán, szakértő, Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság
– Kiss-Tóth Bernadett, vezető dietetikus, Nestlé
– Sarkadi-Nagy Eszter, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
– Szőllősi Réka, ügyvezető igazgató, Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége (FÉSZ)
– Szűcs Zsuzsanna, főtitkár, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
– Dr. Vokó Zoltán, Semmelweis Egyetem, mb. igazgató, Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központ
A konferencia moderátora: Dr. Cserháti Zoltán, Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság
Technikai információ | Szakmai kérdések |
Kovács Ildikó
rendezvényszervező Telefon: (06) 30 422 6341 E-mail: ildiko.kova@gmail.com |
Tinnyei Mária
kommunikációs vezető Telefon: (06) 30 740 4438 E-mail: tinnyei.maria@memt.hu |
Idő
(Hétfő) 09:00 - 14:00