Hack4Cure – Adatból egészség

2023cs30novEgész napos01decHack4Cure – Adatból egészség

Részletek

A 2020-as években komoly digitális átalakulás kezdődött meg az egészségügyben – többek között a COVID-19 világjárvány következtében is.

A mesterséges intelligencia egyre inkább részévé válik számos egészségügyi szakmának, és  olyan szavak váltak mára a közbeszéd szerves részévé, mint az EESZT, az Egészségablak vagy, hogy „fenn van a recept a felhőben”.

Tényleg egy valós digitális átállásnak vagyunk tanúi? Létezik-e piaci rés, akár nemzetközi szinten is? Hazánkban is vannak olyan digitális lehetőségek, melyeket ki lehetne optimálisabban használni?

Szerintünk minden kérdésre IGEN a válasz!!!

Hack4Cure – Adatból egészség elnevezésű hackathon versenyt azért hívtuk életre, hogy segítsük olyan ötletek megszületésesét, melyek az egészségügy digitális átállásában, az adatvezérelt egészségügy térnyerésében, vagy a mesterséges intelligencia felhasználásában lehetnek innovatív megoldások.

És hogy mi a Challange?

Bármilyen digitális, adatvezérelt, vagy MI megoldás jöhet, mely akár egy már létező platformhoz vagy annak adataihoz kapcsolódó újítás, vagy csak egyszerűen egy olyan ötlet, mely megkönnyíti az egészségügyi személyzet munkáját, vagy a betegek életét és segíti az egészséghez vezető úton.

És mi a nyeremény?
  • A győztes csapatok 600.000 Ft,
  • a második helyezett csapatok 300.000 Ft,
  • a harmadik helyezett csapatok pedig 100.000 Ft értékű nyereményben részesülnek!
Ráadásul a legjobban teljesítő csapatoknak az EIT Healthcare projekt keretében lehetősége nyílik egy preakcelerációs képzésben való részvételre is, mely egy ideális első lépés lehet az egészségügyi start-up világ irányába! 

 

JELENTKEZZ!!!

  • Ha van olyan tapasztalatod az egészségügyből mely jelenleg komoly kihívás, és szinte kiált a modern, digitális megközelítés bevezetéséért.
  • Ha úgy érzed, hogy van olyan digitális/adatalapú ötleted, megoldásod, mely a jövőben (akár egy start-up formájában) értéket tud teremteni az ellátóknak vagy a betegeknek.
  • Ha szeretnéd egy pörgős, innovatív versenyen megmérettetni magad, ahol értékes tapasztalatokkal lehetsz gazdagabb a digitális egészségügy legmeghatározóbb hazai szereplőinek segítségével.

Kiket várunk?

Diákok, PHD hallgatók, fiatal kutatók, rezidensek jelentkezését várjuk bármilyen szakterületről. 

Két külön versenyt szervezünk:

  • Előre összeállt csapatok
  • Egyéni jelentkezők közül összeállított csapatok versenye

Jelentkezési határidő: 2023. november 28. 17:00 óra

JELENTKEZÉS

Kövesd a verseny Facebook-eseményét a friss hírekért!

ZSŰRI   ELŐADÓK  MENTOROK


A Hack 4 Cure hackathon célja, hogy az egészségügy kihívásaira új megoldásokat találjon, legyen az adatkezelés, diagnosztika, betegellátás vagy az egészségügyi rendszerek hatékonyságának növelése. Olyan innovatív megoldások létrejöttét ösztönözzük, melyek segíthetik nem csak az orvosok munkáját, de az egészségügyi szektor hatékonyságát is. Az új ötletek katalizátorként szolgálhatnak a technológia és az egészségügy, vagy akár további tudományterületek találkozásában, mélyíthetik a digitalizáció, az adatvezérelt megoldások és a mesterséges intelligencia szerepét az egészségügyi innovációs ökoszisztémában.


Mi a hackathon?

A hackathon egy olyan speciális, intenzív innovációs verseny, ahol kreatív együttműködés és gyors problémamegoldás zajlik egy meghatározott időtartam alatt. A résztvevők 3-4 fős csapatokban dolgoznak, hogy a felvetett problémákra újszerű, modern megoldásokat találjanak. Az időszűke, a nyomás és a korlátozott erőforrások miatt a résztvevőknek gyorsan és hatékonyan kell együttműködniük annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el.


Adatból egészség

Az adatok és digitalizáció fontossága az egészségügyi szektorban kiemelkedő. Az adatok precíz kezelése és az ezekből levont információk minősége alapvetően meghatározza az egészségügyi szolgáltatások hatékonyságát. Az információk gyors és pontos feldolgozása lehetővé teszi a hatékonyabb terápiák alkalmazását és az egészségügyi erőforrások optimális kihasználását.

Az innovatív és egyedi megoldások elengedhetetlenek az egészségügy átalakításában. Az egészségügy ágazata olyan kihívásokkal szembesül, amelyekre a hagyományos megközelítések nem mindig kínálnak megfelelő válaszokat. Ezen újszerű megoldások kialakításában a különböző tudományterületek szinergiája kulcsfontosságú. A technikai, egészségügyi, közgazdasági, politikai és más szakterületek egymásra találása olyan megoldásokhoz vezethet, amelyek akár a jövő egészségügyi rendszereit is alakíthatják.

Az innovatív ötletek felkarolása és bevezetése a gyakorlatba hatalmas előrelépéseket hozhat az egészségügy számára. A tehetséges fiatal szakemberek és a kezdő vállalkozások felkutatása azonban sokszor kihívás elé állítja az egészségügyi szektort és a befektetőket egyaránt. Az ilyen típusú események csapatai hozhatnak olyan újításokat, melyek a mindennapi gyakorlatba ültetve valóban hozzájárulhatnak az egészségügy átalakításához.


A verseny menete

A rendezvény a digitalizáció, az adathasználat és a mesterséges intelligencia témakörök köré csoportosul. 

Időpont: 2023. november 30. (csütörtök) és december 1. (péntek) 

Helyszín: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 2. (SE EMK épülete)

A résztvevők 3-4 fős csapatokban fognak dolgozni. A kezdeti előadásokat követően a csoportoknak megközelítőleg 24 óra áll rendelkezésre, hogy közösen egy innovatív ötletet dolgozzanak ki a megadott szempontok szerint. Ehhez segítségül hívhatják a mentorokat, akik egy előre megadott időintervallumban rendelkezésre fognak állni különböző szakmai kérdésekben. A pénteki nap délutánján minden csapatnak egy rövid (3 perces, magyar nyelvű) pitch-ben kell az ötletét prezentálni a zsűrinek. A zsűri ezután hozza meg döntését, ezt követően pedig eredményhirdetésre kerül sor.

Versenyszabályzat


Szervezők

Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ szakmai együttműködésben az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium Adatvezérelt Egészségügy Divízióval (divízió tagok: Egészségügyi Menedzserképző Központ, Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet, Neumann Nonprofit Kft), Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság és az EIT Healthcare projekt konzorciumi partnerei (Pécsi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, EIT Health Innostars, E-Group, GE Healthcare Hungary, Health Venture Lab).


Támogatók: 
Magyar Kórházszövetség, Richter Gedeon Nyrt., PwC Magyarország Kft.

Idő

November 30 (Csütörtök) - December 1 (Péntek)(GMT+01:00)