MCI Study tour (2022)

202216máj(máj 16)22:00cs19(máj 19)22:00MCI Study tour (2022)

Részletek

Hosszú, kényszerű szünet után végre ismét külföldi hallgatókat láthattunk vendégül egy budapesti Study Tour keretében! A korábbi évek hagyományait követve izgalmas előadásokkal, csoportfoglalkozásokkal, beszélgetési lehetőségekkel és tereplátogatással igyekeztünk gazdagítani a programot, hogy az osztrák MCI Egyetem BA-képzésének Nonoprofit, Szociális és Egészségügyi Menedzsment szakán tanuló, idelátogató 36 hallgató minél több elméleti és gyakorlati ismeretet szerezhessen a magyar egészségügyi és szociális ellátórendszer működéséről.

Egy rövid előadás keretében fő vonalakban bemutattuk nekik a magyar egészéségügyi rendszert, az egészségpolitika szereplőit és a finanszírozási kérdéseket. Egy interaktív előadáson megismerkedhettek a változásmenedzsment elméletével és eszköztárával. Találkoztak a WHO magyarországi irodájának munkatársával, aki beszélt a közegészségügyi vészhelyzeti készültségről és a nemzetközi egészségügyi szabályozásról, valamint annak értékelési keretrendszeréről. A Grundon tartott workshopon a hallgatóknak kiscsoportos diskurzusra nyílt lehetőségük az egészségügyi szektorban tevékenykedő fiatal, elhivatott szakemberekkel.

A diákok idén látogatást tettek a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe, ahol megtekinthették az iskola, a kollégium és az egészségügyi ellátás helyszíneit. Az OncoVR nonprofit start-upnál tett vizitjük során pedig lehetőséget kaptak a daganatos gyerekek számára készült, MR-vizsgálat előtti stresszoldóként használható VR-szemüvegek kipróbálására is. Az Országos Kórházi Főigazgatóságon (OKFŐ) is megfordultak, ahol betekintést nyerhettek abba, hogyan működik „élőben” egy egészségügyi projekt.

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan most is önkéntes alapon történő értékelés zárta a 3 napos programsorozatot; habár sajnálatos módon a 2. nap értékelésében nagyon kevesen vettek részt, a szervező SE-EMK és a MEMT részéről sikeresnek értékeltük a study tourt. A különböző szemináriumok és látogatások keretében nyújtott ismeretek és információk hasznosnak és informatívnak bizonyultak a résztvevők számára. Nekünk pedig a hallgatói visszajelzések értékesek: segítenek felismerni, hogy mely területeken kell a jövőben változtani. Ezek közé tartozik a szemináriumok interaktív jellegének hangsúlyozása minden oktató részéről, valamint az, hogy minden modult a lehető legnagyobb gondossággal készítsünk elő és mutassunk be.

 

Idő

16 (Hétfő) 22:00 - 19 (Csütörtök) 22:00(GMT+02:00)