Egészségpart

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ szakmai partnerségével szervezzük népegészségügyi kampányainkat, amelyekhez felelős gondolkodású, a fenti szempontokat figyelembe vevő partnerszervezetek csatlakozására is nyitottak vagyunk.

Az EGÉSZSÉGPART egy olyan egészségügyi szűrő-, és felvilágosító programsorozat, amelynek célja a helyi lakosok és a Balaton mellett nyaralók szűrése és egészségesebb életmódra való ösztönzése.

Az EGÉSZSÉGPART 7 hétvégén egészségügyi ‘vándortáborként’, Veszprémbe, Balatonakarattyára, Csopakra, Balatonfüredre, Balatonalmádiba, Gyenesdiásra és Keszthelyre; a leglátogatottabb strandokra látogat el.

A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban is kritikusan rossznak tekinthető, amely elsősorban az egészségtelen életmódnak és a káros szenvedélyeknek köszönhető.

A nyári időszakban különös figyelmet kell fordítani az UV sugárzás veszélyeire, ami komoly kockázatot jelent a bőrrák kialakulásában is. Éppen ezért a nyári szabadság alatt a strandokon is szeretnénk elérhetővé tenni a szűréseket és az egészségtudatosabb életmód legfontosabb ismereteit.

A Veszprém megyei egészségügyi intézmények, valamint a Semmelweis Egyetem orvosainak és önkéntes orvostanhallgatóinak bevonásával szűrésekkel, előadássorozatokkal, interaktív, gyakorlati, játékos bemutatókkal szeretnénk átadni a szükséges információkat. A program során a Balaton-parton élőket és az ott nyaralókat, illetve gyermekeiket is megszólítjuk a Teddy Maci kórház segítségével. Ez utóbbi játékosan mutatja be a gyerekeknek a macikon keresztül az emberi test legfontosabb szerveit és érdekességeit, mindezt a Teddy Doktorok segítségével, akik önkéntes orvostanhallgatók.

A szűrések a betegségek időben történő felismerésére, megelőzésére és az egészséges életmód támogatására irányulnak.

2021 évi Egészségpart Balaton rendezvény sorozatunk a Magyar Nemzeti Bank, támogatásával valósulhat meg. A programsorozat a Veszprém megyei egészségügyi intézmények, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete és a Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete szakmai támogatásával, valamint a helyi önkormányzatok, illetve képviselők hozzájárulásával jön létre.

További információ az egeszsegpart.com oldalon található.