A dohányzás az egyik legelterjedtebb egészségkárosító tevékenység, több mint 1 milliárd ember él ezzel a szenvedéllyel a világon. Sajnos hazánkban is nagyon magas a dohányosok száma, így évről-évre egy kisvárosnyi embert veszítünk el ennek következtében. A washingtoni Institute for Health Metrics and Evaluation nevű intézet becslése szerint 1990 és 2017 között 882 ezer ember halt meg Magyarországon emiatt.

Az Egészségügyi Világszervezet felmérése alapján a dohányzás a világ gazdaságaira összességében 1000 milliárd dolláros terhet ró, ezzel szemben a bevétel a dohánytermékekhez köthető adónemekből mindössze 269 milliárd dollár. Tudományosan bizonyított, hogy a dohányfüstben 4000 vegyi anyag van, amiből 250 káros, és 50 kapcsolatban van a daganatos megbetegedések kialakulásával, ezen kívül ez a káros szokás kardiovaszkuláris és légzőszervi megbetegedésekkel is összefüggésbe hozható.

A dohányzás nem csak súlyos egészségügyi probléma, de jelentős társadalmi és gazdasági károkat is okoz. Különös tekintettel arra, hogy napjainkban az a tendencia figyelhető meg, hogy a dohánygyártók egyre inkább a fiatalokat veszik célba újabb termékeikkel.

Elkötelezettek vagyunk a dohányzás elleni küzdelemben. Célunk, hogy minél több emberhez eljusson az üzenetünk, ezért számos kutatásban veszünk részt, dohányzás ellenes kampányokat szervezünk, és próbálunk minél több felületen megjelenni, hogy egy dohányfüst mentes, egészségesebb társadalomban élhessünk.