Év medikusa

Év Medikusa Díj 2022

A 45. Medicina konferenciához kapcsolódva a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság ismét meghirdeti az Év Medikusa díjat. A 400.000 forintos pénzjutalommal járó díj célja elismerni a sikeres egyetemi tanulmányaik mellett kiemelkedő közéleti teljesítményt nyújtó orvostanhallgatókat, akik legtöbbet tesznek az emberekért, a közösségért.

A beérkezett pályázatokat a Medicina Fórum zsűrije, a Magyar Kórházszövetség, az Orvos Szakmai Kollégium és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság és a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége bírálja el.

Olyan orvostanhallgatók jelentkezését várjuk, akik jelenleg tanulmányaikat folyatják valamelyik orvosegyetemen és legalább 2 lezárt félévvel rendelkeznek.

A legjobb pályamunka benyújtója részt vehet a tervezetten 2022. november 17-én a Medicina konferenciát követő díjátadó Gálaesten.

Jelentkezés: https://memt.hu/ev-medikusa-dij-2022/

Jelentkezési útmutató: https://memt.hu/jelentkezesi-utmutato/

______________________________________________________________________________

Év Medikusa Díj 2021

A korábbi évekhez hasonlóan a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság együttműködésben a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségével idén is pályázatot ír ki “Év Medikusa” címmel. A 400.000 forintos pénzjutalommal járó díj célja elismerni a sikeres egyetemi tanulmányaik mellett kiemelkedő közéleti teljesítményt nyújtó orvostanhallgatókat, akik legtöbbet tesznek az emberekért, a közösségért és aktív résztvevői voltak a COVID-19 járvány elleni küzdelemnek.

A 44. Medicina konferenciához kapcsolódva a Medicina Fórum zsűrije, a Magyar Kórházszövetség, az Orvos Szakmai Kollégium és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság hirdeti meg a díjat és bírálja el a beérkezett pályázatokat.

Olyan orvostanhallgatók jelentkezését várjuk, akik jelenleg tanulmányaikat folyatják valamelyik orvosegyetemen és legalább 2 lezárt félévvel rendelkeznek.

A 3 legjobb pályamunka benyújtója részt vehet a tervezetten 2021. november 4-én a Medicina konferenciát követő díjátadó Gálaesten.

Az Év Medikusa Díj nyertese 400.000 Ft pénzjutalomban részesül.

A zsűri elnöke:

Prof. Dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke

A zsűri tagjai:

Prof. Dr. Kosztolányi György, az MTA alelnöke

Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke

Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese

Dr. Gaál Péter, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnöke

Nógrádi Tóth Erzsébet, a Medicina Fórum projektigazgatója

A pályázáshoz a pályázati adatlapot itt lehet elérni.

A pályázatokat a szükséges mellékletekkel együtt kérjük, hogy az evmedikusa@memt.hu címre küldjék el 2021. október 10-ig.

______________________________________________________________________________

Év Medikusa Díj 2020

Idén nyolcadik alkalommal jelent meg az Egészségügyért Felelős Államtitkárság, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Magyar Kórházszövetség, az Orvos Szakmai Kollégium és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság támogatásával az egészségügy egészét átfogó és értékelő Medicina TOP évkönyv. A könyvhöz kapcsolódóan a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság és a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének támogatásával “Év Medikusa” címmel pályázatot írt ki a kiadvány zsűrije és szerkesztőbizottsága.

A díj célja elismerni a sikeres egyetemi tanulmányaik mellett kiemelkedő közéleti teljesítményt nyújtó orvostanhallgatókat, akik legtöbbet tesznek az emberekért és a közösségért. Az Év Medikusa Díj nyertese 400.000 Ft pénzjutalomban részesült.

Az „Év Medikusa 2020” díjat Major Dávid, a Semmelweis Egyetem végzett hallgatója nyerte el. Az egészségfejlesztés mellett jelentős a sportkardiológiai tudományos publikációja, a hazai és nemzetközi konferenciákon való előadásai. Önkéntesként számos program asszisztense, így a Balassagyarmati Egészségnevelő Program és a Hatékony Egészségfejlesztési Konferencia meghatározó szervezője, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének központi koordinátora. Felelősségvállalása példamutató a lakosság tájékoztatása iránt, különösen a járványügyi helyzet alatt nyújtott segítsége.

A zsűri elnöke:
Prof. Dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke

A zsűri tagjai:
Prof. Dr. Kosztolányi György egyetemi tanár, az MTA orvosi osztályának elnöke
Prof. Dr. Fülesdi Béla, tanszékvezető egyetemi tanár, az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnöke
Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság elnöke
Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökségi tagja
Dr. Gaál Péter, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnöke

Gratulálunk a nyertesnek!