134 projekt 48 óra alatt a koronavírus ellen!

Magyarország is csatlakozott a Hack the Crisis kezdeményezéshez, melynek célja, hogy Magyarország fejlesztői olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek a koronavírus okozta nehéz helyzetben támogatják a kulcsfontosságú szakembereket, szervezeteket, közösségeket, illetve oktatási intézményeket. A rendezvény Észtországból érkezett el hozzánk, ahol első ízben valósították meg a Hack the Crisis online hackathont és ötletversenyt.

Az esemény fontosságát és relevanciáját mi sem bizonyítja jobban, minthogy néhány nap alatt több mint 30 ország csatlakozott a kezdeményezéshez. Fontos cél, hogy megmutassuk mekkora potenciált jelentek Magyarország számára itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek, milyen menő dolog fejlesztőnek lenni, ezenkívül a válság közepette is digitális gyorsítópályára rakjuk az országot!

A kétnapos hackathon hazánkban április 3-án délután indult, és egészen április 5-ig (vasárnapig) tartott. Az eseményen összesen 134 csapat vett részt, több kategóriában indultak a versenyzők.

Mit takarnak az egyes versenykategóriák?

  • Save Life: A koronavírus egészségügyi következményei miatt egyre többen kerülnek kórházba. Segítsetek az ott dolgozóknak vagy a még egészségeseknek, hogy ne kapják el a vírust!
  • Save Community: A járvány lassításához elengedhetetlen a társadalmi érintkezés minimálisra csökkentése. Emiatt a közösségek eltávolodhatnak egymástól. Segítsetek online megoldások kialakításában!
  • Save Small Businesses: A gazdasági válság kibontakozóban van, néhány szektorban már jelentős visszaesés tapasztalható. Segítsetek olyan megoldások kialakításával, amelyek a túlélést, újjáépítést támogatják!
  • Save Education: A napokban a hagyományos, tantermi oktatást felváltotta a digitális oktatás. A gyors átállás nagy terhet ró a tanárokra, diákokra. Segítsetek nekik az átállásban!

HACK THE CRISIS HUNGARY LEGJOBB PROJEKTJEI

Save Life

#1 hely: Covibed – Digitális betegágy nyilvántartás

Save Community

Cognitive Creators – NoCrowd (Tömegfeltérképezés)

 

A NoCrowd egy ingyenes társadalmi távolságtámogató mobilalkalmazás. Úgy tervezték, hogy a vírusok terjedésének lelassítását segítsék elő az embereknek, hogy elkerüljék a zsúfolt területeket. Az applikáció megmutatja, milyen zsúfolt a közeli élelmiszerboltok, drogériák vagy állami intézmények. Így eldöntheti, mikor van a legbiztonságosabb idő a kiment.

Web: cognitivecreators.com/nocrowd/

Save Small Businesses

eKofa – Rugalmas termelői értékesítési rendszer.

Az eKofa.hu azoknak segít, akik szeretnék helyi termékeiket eladni, és azoknak, akik ilyen termékeket szeretnének fogyasztani, emellett elvárják az ellenőrzött minőséget, a megbízhatóságot, de most nem tudnak a piacon vásárolni.

Web: eKofa.hu

Save Education

Kisiskola.hu – Az első magyar digitális tanító

A szoftver azoknak készült, akiknek gondot jelent az otthoni tanulás, fejlesztés. Gyakorlati segítséget és eszközt kínál mindazok kezébe, akik nem szeretnék, hogy a kényszerszünet keresztbe tegyen a gyermek tanulmányi előmenetelében.

Web: kisiskola.hu

HACK THE CRISIS HUNGARY KÜLÖNDÍJAK

Save Life

Cursos Insight – DokiVideo alkalmazás

Orvosi vizsgálat otthonról. Bővebb információ: dokivideo.hu

 

Save Community

Wexo System – Pandamic

Digitális társ (Panda) a felhasználóknak. Hasznos tanácsokkal lát el minket abban, hogy sikeresen kezelhessük az izolációt.

Save Small Businesses

Budapest Innovation Group – Val U

Save Education

eTanterem – Hozzunk létre virtuális tantermet

Web: etanterem.hu

 

Digitális Összefogás Díj

Szintézis-Net – ViszemNeked.hu

Web: ViszemNeked.hu

 

Ericsson AI különdíj

Projekt: Matek feladat Generátor

 

Főpolgármesteri Hivatal különdíja

Tixa Hungary – Kollektíva: késleltetett értékesítési és kapcsolattartási platform

 

EIT Health InnoStarts különdíja

Save Life kategóriában: Team Discover

 

(Forrás: fintechzone.hu)