Tamás Éva Emlékdíj átadó a XI. IME Országos Infekciókontroll és Betegbiztonság Konferencián

A pandémia tanulságai: a jelen menedzsmentje és a jövő alakítása

2022. október 26-27. között a Radisson Blu Béke Hotelben került megrendezésre a XI. IME Országos Infekciókontroll és Betegbiztonság Konferencia. Az esemény szervezésébe idén is bekapcsolódott a NEVES Egyesület a Betegbiztonságért, újabb megközelítéseket és szempontokat emelve be a konferencia programjába.

A konferencia kezdő napján első alkalommal került átadásra a Tamás Éva Emlékdíj. A díjat az IME konferenciák 35 évesnél fiatalabb előadói, illetve az IME újságban publikáló 35 évesnél fiatalabb szerzők számára alapította a szerkesztőség és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság, a Hartmann Magyarország Kft. támogatásával. A bíráló bizottság értékelése alapján a 2022. évi Tamás Éva Előadói Emlékdíjat dr. Kulja András, a Publikációs Emlékdíjat Mezei Fruzsina kapta.

A konferencia második napján az egészségügyi ellátórendszer különböző szereplőinek szemszögéből mutatták be a betegbiztonság témáját. Szó volt többek között dolgozói bántalmazásról, a betegek szerepéről, bevált jógyakorlatokról, a NEVES jelentési rendszerből származó adatok tapasztalatairól és arról is, hogyan állítható a digitalizáció a betegbiztonság szolgálatába.