Átadták az idei Tamás Éva-díjakat

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság második alkalommal adta át két fiatal egészségügyi szakembernek a díjat, melyet Tamás Éva lapkiadó emlékére alapítottak.

A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság és a HARTMANN-RICO Hungária Kft. második alkalommal adta át két egészségügyi szakembernek a Tamás Éva-díjat, melyet a MEMT a váratlanul elhunyt lapkiadó emlékére alapított 2021-ben, hogy évente egyszer fiatal egészségügyi szakemberek tudományos munkáját jutalmazza. A MEMT a szellemi hagyatékra alapozva arra vállalkozott, hogy tudományos platformot kínál az egészségügyi szakembereknek, egészségpolitikusoknak. Így 2021-től a MEMT működteti az IME tudományos folyóiratot és szervezi évente négy alkalommal a szakma tematikus konferenciáit.

Az egyik díjat az a pályázó kapja, aki az adott évben a legkiválóbb, a magyar egészségügy szempontjából legkiemelkedőbb jelentőségű előadást tartotta az adott 12 hónap IME konferenciáinak egyikén. Az idei évben az előadói díjat Dr. Al-Muhanna Nadim nyerte el, témája a kórházi szerzett fertőzésekhez kötődik, melyről retrospektív adatelemzést és változtatási intézkedéstervet mutatott be.

 

 

A másik díjat pedig az IME tudományos szaklap hasábjain megjelent legkiválóbb publikáció szerzőjének ítéljük oda. A tudományos publikációhoz kötődő díjat Molnár Márk Péter érdemelte ki, Kapcsoljunk magasabb fokozatba! című tudományos publikációjával. A beszámolóban szereplő projekt célja az volt, hogy támogassa az innovatív gyógyszerekhez való hozzáférés kérdésének jobb megértését, és azonosítsa a lehetséges beavatkozási pontokat a visegrádi országokban.

 

Tamás Éva szívügyének tekintette az általános egészségpolitikai kérdésektől a gyakorlati orvosi információkig terjedő, széles körű ismeretek interdiszciplináris közvetítését. Ennek szellemében rendszeresen szervezte a kiadó konferenciáit, amelyek száma 2020-ra meghaladta a száztízet. Az egészségügy problémáira érzékenyen reagálva fáradhatatlanul dolgozott, a média sajátos eszközeivel javítva az egészségügyi ellátás minőségét, segítve az orvosok és szakdolgozók mindennapi munkáját. Igyekezett mindig új tudományterületek felé nyitni, bevonzani új szemléletű kollégákat. Éva rendkívül széles látókörű, alkotó személyiség volt. Hihetetlen érzékkel egy lépéssel mindig a napi aktualitások előtt járt, ezeken túlmenően fontosnak tartotta az előremutató kezdeményezések bemutatását a lapszámokban és a konferenciákon.