Magánszolgáltatók: kötelező csatlakozni

A hatályos jogszabályok alapján 2020. június 1-jétől a magán egészségügyi szolgáltatóknak – a közfinanszírozott intézményekhez hasonlóan – saját informatikai rendszerükön keresztül csatlakozniuk kell az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT). Továbbítaniuk kell a betegellátási események adatait és a kapcsolódó ellátási dokumentumokat az egészségügyi felhőbe. A csatlakozással a szolgáltatók eleget tesznek a kötelező adatszolgáltatásnak, ha a felírt vényeket eReceptként hozzák létre, a vizsgálatról eseménykatalógus-bejegyzést készítenek, illetve, amennyiben keletkezik ambuláns lap, azt feltöltik a Térbe.

Az adatszolgáltatás megkezdéséhez EESZT-akkreditált rendszer szükséges, a központi portálon folyamatosan frissül azon minősített medikai rendszerek a listája, amelyekkel kapcsolódni lehet a Térhez.

Azok részére, akik munkájuk során eddig nem használtak informatikai rendszert hamarosan elkészül egy webes felületről elérhető, akkreditált miniHIS rendszer, amely lehetővé teszi számukra is az adatszolgáltatást, az alkalmazás medikai rendszerként kezeli majd a minimális adatszolgáltatáshoz kapcsolódó kéréseket, és lehetővé teszi eRecept írását.

A csatlakozással kapcsolatos információkat elérheti, ha ide kattint!

További tájékoztatásért írjon a helpdesk.eeszt@aeek.hu e-mail címre, vagy hívja a 06-1-920-1050-es telefonszámot.