Év Medikusa Díj 2020

Idén nyolcadik alkalommal jelent meg az Egészségügyért Felelős Államtitkárság, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Magyar Kórházszövetség, az Orvos Szakmai Kollégium és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság támogatásával az egészségügy egészét átfogó és értékelő Medicina TOP évkönyv. A könyvhöz kapcsolódóan a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság és a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének támogatásával “Év Medikusa” címmel pályázatot írt ki a kiadvány zsűrije és szerkesztőbizottsága.

A díj célja elismerni a sikeres egyetemi tanulmányaik mellett kiemelkedő közéleti teljesítményt nyújtó orvostanhallgatókat, akik legtöbbet tesznek az emberekért és a közösségért. Az Év Medikusa Díj nyertese 400.000 Ft pénzjutalomban részesült.

Az „Év Medikusa 2020” díjat Major Dávid, a Semmelweis Egyetem végzett hallgatója nyerte el. Az egészségfejlesztés mellett jelentős a sportkardiológiai tudományos publikációja, a hazai és nemzetközi konferenciákon való előadásai. Önkéntesként számos program asszisztense, így a Balassagyarmati Egészségnevelő Program és a Hatékony Egészségfejlesztési Konferencia meghatározó szervezője, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének központi koordinátora. Felelősségvállalása példamutató a lakosság tájékoztatása iránt, különösen a járványügyi helyzet alatt nyújtott segítsége.

A zsűri elnöke:
Prof. Dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke

A zsűri tagjai:
Prof. Dr. Kosztolányi György egyetemi tanár, az MTA orvosi osztályának elnöke
Prof. Dr. Fülesdi Béla, tanszékvezető egyetemi tanár, az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnöke
Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság elnöke
Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökségi tagja
Dr. Gaál Péter, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnöke

Gratulálunk a nyertesnek!