Idén nyolcadik alkalommal jelenik meg az Egészségügyért Felelős Államtitkárság, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Magyar Kórházszövetség, az Orvos Szakmai Kollégium és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság támogatásával az egészségügy egészét átfogó és értékelő Medicina TOP évkönyv. A könyvhöz kapcsolódóan a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság támogatásával “Év Medikusa” címmel pályázatot írt ki a kiadvány zsűrije és szerkesztőbizottsága.

A díj célja elismerni a sikeres egyetemi tanulmányaik mellett kiemelkedő közéleti teljesítményt nyújtó orvostanhallgatókat, akik legtöbbet tesznek az emberekért és a közösségért.

A 3 legjobb pályamunka benyújtója részt vehet a tervezetten 2020. november 26-án a könyvbemutatóval egybekötött díjátadó Gálaesten.

Az Év Medikusa Díj nyertese 400.000 Ft pénzjutalomban részesül.

A zsűri elnöke:
Prof. Dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke

A zsűri tagjai:
Prof. Dr. Kosztolányi György egyetemi tanár, az MTA orvosi osztályának elnöke
Prof. Dr. Fülesdi Béla, tanszékvezető egyetemi tanár, az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnöke
Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság elnöke
Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökségi tagja
Dr. Gaál Péter, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnöke

Olyan orvostanhallgatók jelentkezését várjuk, akik 2019/2020-as tanévben tanulmányaikat folytatták valamelyik magyar orvostudományi egyetemen és legalább 2 lezárt félévvel rendelkeznek.

A pályázatban való részvételhez egy projektmunka valamint a jelentkezési lap elküldése szükséges az evmedikusa@memt.hu címre 2020. szeptember 30-ig.

A maximum 4000 karakteres projektmunkában kérjük, írjon olyan akciótervet, melyben az általános iskola alsó tagozatos tanulóit célozza meg, valamely innovatív egészségfejlesztő applikáció, online társasjáték vagy más módszer segítségével.

Év Medikusa Díj 2020: