Forrás szolgálati lakásra, rendelők fejlesztésére

Orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére nyújthatják be pályázataikat 2020.március 31-étől az 5000 fő, vagy ez alatti állandó lakosságszámmal rendelkező helyi önkormányzatok vagy önkormányzati társulások. A három alprogramra összesen 7 milliárd forint támogatási keretösszeg áll rendelkezésre.

A szolgálati lakás alprogram orvosi szolgálati lakások létrehozásához nyújt támogatást olyan településeken, amelyeken az orvosi praxis a pályázat benyújtásától számított legalább 6 hónapja tartósan betöltetlen.  A programra 3 milliárd forint a rendelkezésre álló keretösszeg.

Új, többcélú egészségügyi intézmény létesítését vagy már meglévő (akár eltérő funkciójú, vagy használaton kívüli) önkormányzati tulajdonban lévő létesítmény átalakítását, felújítását, korszerűsítését, bővítését, illetve az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését teszi lehetővé az Orvosi rendelők fejlesztése alprogram, melyre 2 milliárd forintot biztosít a Magyar Kormány.

Az Orvosi eszközök alprogram célja az egészségügyi alapellátás biztosítása, feltételeinek javítása, a megfelelő orvosi eszközállomány beszerzésének elősegítése a kedvezményezett településeken. A fejlesztés eredményeként mérséklődnek az egészségügyi alapellátás területi egyenlőtlenségei. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 2 milliárd forint.

A pályázatok  a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül nyújthatják be!

(Miniszterelnökség)