A HACK4CURE „Egészség mindenkinek” Hackathon nyertesei

2024. április 25-én, a 22. IME Adatvezérelt egészségügy és kiberbiztonság konferencián igazgatónk, dr. Szócska Miklós nyitotta meg a tavaszi Hack4Cure Hackathon döntőjét az Egészség mindenkinek kategóriában. Az ötletverseny főszervezője, Dr. Mikesy Gergely moderálta a top 3 csapat 3-3 perces pitcheit, amelyben a döntősök bemutatták a mentorok segítségével véglegesített ötletüket.

A zsűri szavazatai és a konferencia résztvevőinek közönségszavazatai alapján hirdették ki az „Egészség mindenkinek” hackathon végeredményét:

1. Lehet jobb! csapat
2. InnovAID csapat
3. Polyp csapat

A győztes Lehet jobb! csapat ötlete az EgészségAblak applikáció továbbfejlesztésére irányult: az egészséges életmód elősegítésére implementálnának kurzusokat az alkalmazásba. Az InnovAid csapat gyógyszertári készleteket monitorozó rendszert dolgozott ki, ennek alapján a betegek az EgészségAblak applikációban tudják követni, hova fordulhatnak vényre felírt gyógyszereik kiváltására. A Polyp csapat pedig egy virtuális asszisztenst hozott létre, aki a betegeknek a tüneteik alapján tud segíteni, hogy hová forduljanak segítségért.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden indulónak!