Már elérhető az orvosi beszédfelismerő szoftver

Időt, fáradtságot és nem utolsó sorban pénzt spórolhat azok az egészségügyi szolgáltatók, amelyek medikai rendszereikbe integráljál az Amazon Transcribe Medical alkalmazását.

Számos kórházban az orvosok diktafon segítségével rögzítik jegyzeteiket, a hangfájlokat pedig gyakran adminisztrátorok „formázzák” szöveggé – most ez a folyamat gyorsulhat fel. Ma már elérhető jó néhány beszédfelismerő szoftver, ám a bonyolult orvosi nyelvet nehéz automatikusan felismerni, „átírni”, a betegellátás során egy hibáért  súlyos árat fizethet mind a beteg, mind pedig az orvos.

Az egészségügyi ellátásban dolgozók számára megoldást jelenthet az Amazon Transcribe Medical, az alkalmazás egy mélytanuló algoritmus segítségével teszi lehetővé az orvosi szaknyelv rendkívül pontos felismerését, ily módon az orvosok jobban tudnak koncentrálni a betegeikre, nem kell jegyzeteléssel félbeszakítaniuk a beszélgetéseket. A beszédfelismerő szolgáltatás testreszabható, integrálható a különféle munkafolyamatokba és összeköthető a különféle dokumentációs rendszerekkel.

A fejlesztők a programot úgy készítették el, hogy az képes legyen együttműködni a Comprehend Medical nevű Amazon-fejlesztéssel. Ez utóbbi lényegében „elolvassa ” az orvosi szöveget, majd kiemeli belőle a lényeges információkat, így pld. a tüneteket és gyógyszeradagokat.

De nem csak az egészségügyi szolgáltatók, gyógyszergyártók-és forgalmazók is használhatják a Transcribe Medical alkalmazást, a gyógyszer-biztonsági feladataik körében alkalmazhatják az orvosokkal folytatott megbeszéléseik dokumentálására, vagy akár a telefonon érkező gyógyszermellékhatásokkal kapcsolatos információk rögzítésére is.

(Forrás: Amazon