Medicina díjátadó gála keretében ünnepeltek a 2020. év legjobbjai

Június 24-én került sor a Medicina 2020 évkönyv bemutatójára és a Medicina díjátadó gálára a Gundel rendezvénytermében, ahol már személyesen is lehetett gratulálni a tavaly legjobbnak ítélt egészségügyi intézmények képviselőinek. Major Dávid, a Semmelweis Egyetem végzett hallgatója is átvette az „Év Medikusa 2020” díjat.

A 400.000 Ft pénzjutalommal is járó „Év Medikusa” díjat a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság és a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége közösen hozta létre azzal a céllal, hogy elismerjék a sikeres egyetemi tanulmányaik mellett kiemelkedő közéleti teljesítményt nyújtó orvostanhallgatókat, akik a legtöbbet teszik az emberekért és a közösségért.

A 2020. évi díjazottnak, Major Dávidnak az egészségfejlesztés mellett jelentős a sportkardiológiai tudományos publikációja, a hazai és nemzetközi konferenciákon való előadói tevékenysége. Önkéntesként számos program asszisztense, így a Balassagyarmati Egészségnevelő Program és a Hatékony Egészségfejlesztési Konferencia meghatározó szervezője, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének központi koordinátora. Felelősségvállalása példamutató a lakosság tájékoztatása iránt, kiemelkedő a járvány alatt nyújtott segítsége.

Gratulálunk!