Fődíjas a Sanatmetál WIWE szívdiagnosztikai eszköze

A mintegy 20 országban regisztrált WIWE szívdiagnosztikai eszköz képes a szív- és érrendszeri megbetegedések előrejelzésére.

Fődíjas lett a Minőség-Innováció 2019. évi nemzetközi pályázaton a Sanatmetal Kft. WIWE szívdiagnosztikai eszköze a kis- és középvállalkozások kategóriában, a verseny döntőjébe további három magyar pályázat is bejutott – közölte Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottsága (EOQ MNB) elnöke szerdán az MTI-vel. A fődíjasnak szerdán adták át az elismerést Tel Avivban. A finn minőségügyi szervezet kezdeményezésére a finn államelnök 2007-ben indította útjára a Minőség-Innováció két fordulós nemzetközi pályázatot, amelyen a versenyképességet növelő, vevőorientált minőség-fejlesztést eredményező innovációkat ismerik el.

A Sanatmetál tavaly év végén frissítette a Wiwe otthoni EKG-készülék applikációját, így a korábbinál többféle szívprobléma kiszűrésében segíti a felhasználókat. A Wiwe  egyébként egy hagyományos, 12 elvezetéses EKG első végtagi csatornájával egyenértékű jelet mér, a kiértékelő programja eddig  – az esetleges kóros eltérések közül – csak a pitvarfibrillációt nevezte meg. Ám számos egyéb ritmuszavar is előfordulhat, melyek némelyike jelentős frekvencia-ingadozással, vagy növekedéssel, illetve lassulással jár.

Ezek mögött számos ok húzódhat meg, a különféle ingerekre való természetes reakcióktól a szívbetegségekig, emiatt egészítették ki fejlesztői az appot új elemekkel. Így az már a jelentős ritmusingadozással nem feltétlenül járó bradycardia, illetve tachycardia nevezetű aritmiákat is jelzi, miként a nagyobb számú extraszisztolékat (soron kívüli szívütéseket) is nevesíti a kiértékelés.

E mellett  az EKG hullámparaméterekre vonatkozó eredményközlése is bővül, felhívva a figyelmet az esetleges kamrai vezetési zavar gyanújára is, amit célszerű minél előbb kivizsgáltatni.

Nem csak otthon, a családnak jelent első kézből segítséget a WIWE, 2019-ben egy pályázat nyomán száz kardiológus kapott WIWE mobil EKG készüléket. 
További részletekért kattintson ide!