BrainMarathon 4 Health

2018cs11oktEgész napos12BrainMarathon 4 Health

Részletek

2018. október 11-13. között a Hungexpo területén került megrendezésre a HUNGAROMED Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállítás. A rendezvényen 2300 négyzetméteren 97 kiállító vett részt, köztük a legnagyobb orvostechnikai, valamint gyógyászati segédeszköz gyártó-és forgalmazó cégek, magán egészségügyi szolgáltatók, egészségbiztosítók, szakmai szervezetek. A látogatók megismerkedhettek a legújabb orvostechnológiai és gyógyászati segédeszközökkel, ápolási készülékekkel, illetve a betegellátást segítő eszközökkel a szakma élvonalához tartozó kiállítók által.

A HUNGAROMED egyik különlegessége volt a BRAINMARATHON 4 HEALTH elnevezésű hackathon. A hackathon egy olyan esemény, amely a tartós innovációt és a közösségi forrásból származó megoldásokat segíti elő sürgető, valós üzleti- és társadalmi problémák megoldására. A hackathon egy időhöz kötött verseny, ahol a résztvevők együttműködnek a koncepció bizonyítékainak, és a valóságban is helytálló termékeknek, ötleteknek a kidolgozásában, egy konkrét, előre meghatározott problémára vagy innovációra.

A BrainMarathon 4 Health versenyen fiatal orvostanhallgatókból és frissdiplomásokból álló csapatok arra kerestek innovatív megoldásokat, hogy hogyan lehet a legelmaradottabb régiók lakosságát egészségesebbé tenni új, digitális technológiák segítségével. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ, a Budapesti Műszaki Egyetem, az Óbudai Egyetem, az EIT Health, az Educate és a Demola társrendezésében lebonyolított rendezvény 36 órán keresztül zajlott, a legjobb megoldásokat bemutató csapatok értékes nyereményeket vehettek át a gálaesten. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több olyan megoldást is lelkesen üdvözölt, amelyet gyakorlati megvalósításra is érdemesnek tartottak.

Bővebb információ a rendezvényről

Idő

október 11 (Csütörtök) - 12 (Péntek)(GMT+02:00)

Helyszín

Hungexpo

1101 Budapest, Albertirsai út 10.