MCI Study tour (2018)

201808okt(okt 8)15:00cs11(okt 11)08:00MCI Study tour (2018)

Részletek

A Semmelweis Egyetem egyik legfiatalabb és legdinamikusabb részlege az Egészségügyi Menedzserképző Központ (EMK), amely az oktatási tevékenység mellett rendszeresen fogad külföldi csoportokat is; ezekre a study tourokra olyan egyedi és interaktív programokat szervezünk, amelyekben nemzetközi szakemberek, vezetők, döntéshozók, de akár alap- vagy posztgraduális képzésre járó hallgatók is részt vehetnek. Jelenlegi és korábbi programjaink számos témát és kutatási területet ölelnek fel, különös tekintettel az egészségügyi reform tapasztalataira, a szervezetek és egészségügyi rendszerek fejlesztésére és változáskezelésére.

Idén október 8-tól október 11-ig az MCI (Management Center Innsbruck, Ausztria) huszonöt hallgatója látogatott el hozzánk. A tanulmányút programja az ő érdeklődésüknek megfelelően lett kialakítva, a fókuszban a magyar egészségügyi és szociális rendszer állt. Az előadások során többek között megismerkedhettek a magyar és az osztrák egészségügyi rendszer hasonlóságaival és különözőségeivel, a hazai drogprevenciós program működésével és az AIDS-betegek kezelésével. A Study Tour gyakorlati részében a hallgatók ellátogattak egy hajléktalanszállásra, illetve a SE Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára.

Az osztrák hallgatókat megkértük, hogy a látogatás végeztével értékeljék a látottakat-hallottakat:

  • a modulok időkihasználása,
  • a modulok szakmai tartalma,
  • a modulban használt oktatási módszerek és
  • a megszerzett tudás és kompetencia hasznossága szempontjából.

Az 1-től 5-ig (legrosszabb –> legjobb) adható értékelések átlaga 4,28 lett, így elmondható, hogy a tanulmányút sikeresen zárult, a szakmai programokat érdekesnek és hasznosnak találták a meghívott diákok. A Study Tour az EMK és a MEMT közös szervezésében valósult meg.

Idő

8 (Hétfő) 15:00 - 11 (Csütörtök) 08:00(GMT+02:00)