MCI Study tour (2019)

201916sze(sze 16)00:00sze18(sze 18)00:00MCI Study tour (2019)

Részletek

A lassan hagyományosnak tekinthető MCI Study Tour keretében idén szeptember 16-18. között 28 diák látogatott el hozzánk tanulmányútra az innsbrucki MCI-ból (Management Center Innsbruck).

A tanulmányút programját a leendő egészségügyi menedzserek érdeklődéséhez igazítottuk, a hazai egészségügyi és szociális rendszer sajátosságaival ismertettük meg a hallgatókat. Előadásokat hallhattak, amelynek során többek között megismerkedhettek a magyar és az osztrák egészségügyi rendszer hasonlóságaival és különözőségeivel, a hazai drogprevenciós program működésével és az ADIS-betegek kezelésével. Az egyik előadás bemutatta a Máltai Lovagrend gyakorlati szociálpolitikai tevékenységét Magyarországon, együttműködésben a szociális intézményekkel, a hátrányos helyzetű hazai településekre fókuszálva. A Study Tour gyakorlati részében a hallgatók ellátogattak egy hajléktalanokat ellátó háziorvosi rendelőbe, illetve a SE Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára, ahol egy vezetett túra keretében bejárhatták a legmodernebb műtőket is.

A látogatás végeztével leadott hallgatói értékelések alapján az előadások, a helyszínlátogatások, az információ- és tudásmegosztás szempontjából a study tourt sikeresnek tartja az EMK- és a MEMT-csapat, de a jövőben kissé módosítani fogjuk a külső helyszínek látogatását annak érdekében, hogy még erősebben támogassák a tanulmányút szakmai tartalmát.

A Study Tour az EMK és a MEMT közös szervezésében valósult meg.

Idő

16 (Hétfő) 00:00 - 18 (Szerda) 00:00(GMT+02:00)