MCI Study tour (2023)

2023ke23májEgész naposcs25MCI Study tour (2023)

Részletek

Idén is megrendezésre került az MCI Study Tour, melynek során 15 lelkes innsbrucki hallgató látogatott el hozzánk egy 3 napos tanulmányútra.

A diákok betekintést nyertek a magyar egészségügyi és szociális rendszer működésébe, lehetőségük nyílt összehasonlítani a magyar és az osztrák sajátosságokat. Egy előadást szenteltünk annak, hogy a mesterséges intelligencia hányféle módon segítheti az egészségügyben tevékenykedők munkáját. Egy másik előadásban az egészségügyi szolgáltatások minőségéről és a betegbiztonságról esett szó. A hallgatókat megismertettük a globális és EU-s egészségügyi HR-kérdésekkel: hány szakemberre lesz szükség a következő 5-10 évben, milyen ismeretek és készségek támogatják az ellátás biztonságát, a rendszer fenntarthatóságát és az optimális munkakörnyezetet. Végül egy nagyon tanulságos beszámoló hangzott el a dohányzás közegészségügyi fontosságról, különös tekintettel az elektromos cigaretta használatára és a serdülők dohányzási szokásaira.

Az interaktív szemináriumok mellett vendégeink egy intézményi látogatáson is részt vettek: a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben az ott lakó diákok és tanáraik vezették körbe a hallgatókat, és bemutatták nekik az intézet jellegzeteségeit, működését. Az itt elhangzott előadás pedig áttekintést adott arról, hogy alakul a digitálisan összegyűjtött adatok felhasználhatósága az egészségügyi ágazatban.

Az idei évben is kértük a hallgatókat, hogy adjanak értékelést a programjainkról. Azt láttuk, hogy a válaszadási kedv javult, feltehetőleg annak köszönhetően, hogy az értékelést minden modul zárása után bekértük, nem csak a tanulmányút legvégén. Emellett a visszajelzéshez használható űrlapokhoz való hozzáférést linkekkel és QR-kódokkal is segítettük, amelyet minden hallgató elektronikusan és papíralapon is megkapott.

A tanulmányút az EMK, a MEMT és a Nemzeti Laboratórium közös szervezésében valósult meg.

 

Idő

május 23 (Kedd) - 25 (Csütörtök)(GMT+02:00)