vITathon

2017va01janEgész naposvITathon

Részletek

2017-ben első alkalommal rendezték meg a vITathont, az Óbudai Egyetem és a Semmelweis Egyetem közös maratoni ötletgeneráló versenyét. A hackathon hagyományaira épülő verseny során egészségügyi, informatikai és gazdasági szakterületek hallgatói vegyes csapatokban versenyeztek, hogy valós társadalmi problémákra hozzanak minél korszerűbb megoldásokat.

A tematika az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, korszerű egészségügyi kezelések és a rehabilitáció kérdéskörére épül. A versenyzőknek lehetősége volt valós társadalmi adatokból, big datából kinyertni az információt, és ennek mentén rávilágítani a fejlődéshez szükséges sarkalatos pontokra. 2017-ben a dohányzásról és a kapcsolódó egészségügyi problémákról szóló adatok kezelése volt a versenyfeladat.

A csapatok munkáját a témában jártas szakemberek mentorálták, segítették munkájukat, amíg rövid, lényegre törő prezentációjuk a hazai és nemzetközi szinten kiemelkedő szakemberekből álló zsűri elé nem került. A dobogósok innovációs tervezetük továbbfejlesztéséhez mentorálási lehetőséget, valamint külföldi konferenciákon való részvételt nyertek.

http://vitathon.eu/

Idő

Egész napos (Vasárnap)(GMT+01:00)