XV. IME Országos Egészség-gazdaságtani Konferencia

2021cs02sze11:00cs11:00XV. IME Országos Egészség-gazdaságtani Konferencia

Részletek

A konferenciát a járványügyi helyzettől függően személyes részvétellel és interneten történő közvetítéssel (kiterjesztett konferencia), vagy kizárólag távközvetítéssel (webkonferencia) rendezzük meg

 

Idén 15. alkalommal rendezzük meg az IME egészség-gazdaságtani konferenciát, amelynek, a „korszellemmel” összhangban, továbbra is meghatározója a COVID-19 járvány, mind a tartalom, mind pedig a forma szempontjából. A tavaly kora őszi egészség-gazdaságtan, a késő őszi infekciókontroll, majd az idén tavaszi infokommunikációs konferenciák zajos sikere kötelez bennünket arra, hogy – híven az IME küldetéséhez – a járványhelyzet adta lehetőségek kereteit is figyelembe véve összehozzuk az adott téma kiemelkedő előadóit, tájékoztassuk olvasóinkat, konferencia résztvevőinket, és támogassuk az egészségügy szereplőinek alkotó munkáját a szokásos szakmai előadásokkal, kerekasztalokkal, lehetőséget adva a résztvevők aktív bekapcsolódására. Amennyiben ezt az őszi járványügyi szabályozások megengedik, végre újra személyesen találkozhatunk amellett, hogy megtartjuk a távrészvétel lehetőségét is. Ha egy újabb hullám nem engedi a személyes részvételt, akkor a konferenciát teljes egészében az interneten keresztül rendezzük meg, az immár megszokottnak tekinthető módon.

Egészség-gazdaságtani konferenciánk az egészségügyi ellátás aktualitásai köré épül: egyrészt előadóinkkal feltérképezzük a formálódó „egészségügyi rendszerváltás/paradigmaváltás” egészségpolitikai környezetét, amelynek a szívében az irányítási rendszer átalakítása, a szolgálati jogviszony, az orvosbéremelés és a hálapénz kiiktatása áll. Másrészt egyéb egészség-gazdaságtani témák mellett teret kapnak a koronavírus járvánnyal kapcsolatos előadások, járványon innen és járványon túl. Külön blokkot szentelünk a digitális egészségügyi innovációnak, amelynek jelentősége túlmutat a koronavírus járvány kapcsán alkalmazható távegészségügyi megoldásokon, hiszen az infokommunikációs technológia fejlődése az egyik kulcsa a gyors és mélyreható környezeti változásokhoz alkalmazkodni képes egészségügyi rendszerek kialakításának.

 

Az IME – Az egészségügyi vezetők szaklapja 2021. szeptember 2-án rendezi meg XV. IME Országos Egészség-gazdaságtani Továbbképzését és Konferenciáját a Radisson Blu Béke Hotelben (1067 Budapest, Teréz krt. 43.).

A konferencia programterve itt érhető el.

Idő

(Csütörtök) 11:00 - 11:00(GMT+02:00)

Helyszín

Radisson Blu Béke Hotel

Teréz krt. 43.

Other Events