Túlórában versenyeznek

Hogyan lehet megtartani a gyorsan sokasodó konkurencia dacára a pácienseket? – erről kérdezte a Portfolio az elsősorban mozgásszervi panaszokra specializálódott Emineo Magánkórház egyik alapító-tulajdonosát, Dr. Börzsei-Knoll Veronikát.

„Már nem olyan egyértelműen könnyű az út, mint idáig volt – idézi a lap a sebész-tulajdonost -, az utóbbi egy évben gombamód szaporodnak a magánintézmények. Biztosan tőlünk is visznek el betegeket, ez egyszerű matematika. Ennyi fizetőképes beteg nincs jelenleg Magyarországon.”

A klinikaalapító úgy véli, hogy a páciensek számára az idő és a szolgáltatás minősége a legfontosabb tényező. Tapasztalata szerint már a magánszolgáltatóknál is van várakozási idő, ám ő elfogadhatatlannak tartja, hogy valaki hosszasan várjon egy magánrendelésre. Ezért náluk egy héten belül mindenkinek adnak időpontot.

Bár „túltelítettek a rendelések, hosszabbítások is vannak, de ez kulcsfontosságú kihívás, amelynek meg kell felelnünk. Mi nem olyan magánkórház vagyunk, ahol 4-kor véget ér a rendelés.  A  baleseti ellátás minden nap 0-24-ben elérhető, és a pácienseknek nem kell hosszú órákat várakozniuk, hogy foglalkozzanak a sérüléseikkel,  panaszaikkal.”

Az interjú teljes terjedelemben itt olvasható.