Versenyszabályzat

Oltáskampány – Te hogy csinálnád?

Versenyszabályzat

 A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság (MEMT) a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központtal (EMK) közösen, az Egészségügyi Világszervezet, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság szakmai támogatásával szervezi meg az „Oltáskampány – Te hogy csinálnád?” elnevezésű hackathont, egy innovációs versenyt egyetemi hallgatók számára.

Időpont

A verseny 2021. december 10-én, pénteken 9:30-tól december 11-én, szombaton 15 óráig tart! A kidolgozott pályamunkákat legkésőbb 12:00-ig kérjük a szervezőkhöz eljuttatni! A résztvevőknek a rendezvény indulása előtt fél órával szükséges az online térben bejelentkezni. 

 Helyszín és felszereltség

Az Oltáskampány – Te hogy csinálnád elnevezésű hackathon versenyt a pandémiára való tekintettel online rendezzük meg, a verseny fő platformja a Zoom. A felületre való belépéshez szükséges adatokat a szervezők biztosítják. A csapatok számára nem kötelező a Zoomos jelenlét végig a verseny folyamán, akár offline is együttműködhetnek, a lényeg hogy a verseny zárására mindenki visszaérjen.

 Részvétel

Az Oltáskampány – Te hogy csinálnád elnevezésű hackathon versenyre minden egyetemi hallgató jelentkezhet. A támogatóinkra, valamint a verseny témakörének univerzális voltára tekintettel, nem csak magyar egyetemekről várjuk a versenyzőket, viszont a verseny nyelvének (magyar) anyanyelvi szintű használata elvárt a versenyzők részéről.

A jelentkezők egyénileg, valamint csapatban is az alábbi JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével regisztrálhatnak.

A regisztrációval a jelentkezők elfogadják a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatát:

A regisztrációkra a versenyt megelőző nap, 2021. december 9. 17:00-ig van lehetőség. 

A versenyben résztvevő csapatok maximális száma 40, ezért összesen 160 fő jelentkezhet a versenyre. Amennyiben a regisztráció fenti határideje előtt eléri a regisztráltak száma a 160 főt, a szervezők lezárják a  regisztrációt, további jelentkezések fogadására nincs lehetőség. Erről online csatornán tájékoztatást adnak a szervezők.

A szervezők a jelentkezéseket minden esetben e-mailben igazolják vissza. A regisztrált, és a versenyre bekerülő tagok a verseny előtt egy nekik fenntartott, zárt Facebook csoportban kapnak információt az aktuális tudnivalókról, határidőkről. A zárt Facebook csoport elérhetőségéről a sikeres regisztráció után értesülnek a jelentkezők. 

Csapatok összeállítása

A versenyen résztvevő csapatok 4 főből állnak. Az egyéni jelentkezők csapatokba történő beosztása a verseny első délelőttjén, 2021. december 10-én, pénteken 10 órától történik meg a szervezők által, és a délelőtt előadásainak végén (megközelítőleg 10:30) hirdetik ki. A csapatként regisztrált résztvevők minden esetben közösen fognak a versenyen egy csapatot alkotni.

A versenyben résztvevő csapatok maximális száma 40, ezért összesen 160 fő jelentkezhet a versenyre.

Kommunikáció

A versenyről közérdekű információ a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság honlapján (https://memt.hu/oltaskampany-te-hogy-csinalnad/), illetve Facebook-esemény oldalán (https://www.facebook.com/events/200820542132563/) érhető el. 

Az esemény résztvevőivel való kommunikáció és kapcsolattartás egy zárt Facebook csoportban, valamint a regisztráció során megadott e-mail címen keresztül történik.

Szükséges felszerelés

A versenyző csapatok tagjainak a rendelkeznie kell egy mikrofonnal valamint kamerával felszerelt elektronikus eszközzel (laptop, tablet, okostelefon, stb.) mellyel a verseny folyamán a Zoom platformra be tudnak jelentkezni.

A verseny menete

  • Az Oltáskampány – Te hogy csinálnád elnevezésű hackathon versenyen résztvevő csapatokat kérjük, hogy legkésőbb 2021. december 10. péntek, 09:30-ig jelentkezzenek be a számukra megküldött Zoom felületre. 
  • A verseny kezdetekor a résztvevők egy megközelítőleg 60 perces tájékoztató blokkon vesznek részt, ahol előadásokat hallgathatnak meg a téma relevanciájáról, valamint a hackathon módszertanáról. A prezentációkról felvétel készül, amit a versenyzők – kizárólag a verseny ideje alatt – visszanézhetnek. Ez idő alatt a szervezők csapatokba osztják a megjelent egyéni jelentkezőket. A csapatok összetételéről a versenyzők számára létrehozott zárt Facebook csoportban adnak tájékoztatást. A csapatoknak 2021. december 10-én 12:00 óráig ugyanitt meg kell adniuk a csapatuk választott nevét és tagjaik névsorát egyetlen posztban.
  • 2021. december 10-én, 12:00-kor a csapatok megkapják a feladatot. A feladat kiosztásától kezdve 24 óra áll rendelkezésre a feladat kidolgozásához és a szakmai zsűri előtt előadandó három perces pitch anyagának elkészítéséhez. A feladat megoldására szombat 11 óráig áll rendelkezésre idő.
  • A verseny alatt a mentorok az alábbi két időszakban állnak a csapatok rendelkezésére: 2021. december 10-én 16:00 órától 18:00 óráig, illetve december 11-én 9:00 órától 11:00 óráig,  ezen kívül a mentor egyéni döntése, hogy egyéb időpontban is rendelkezésre áll-e, erről személyes egyeztetés a verseny folyamán történhet. Erről a zárt Facebook csoportban kapnak tájékoztatást a versenyzők. A mentorok listáját valamint az általuk képviselt szakterületeket legkésőbb a verseny indulásakor a résztvevők rendelkezésére bocsátjuk.
  • A verseny végeztével a kidolgozott pályamunkákat legkésőbb szombat 11:00-ig kérjük a szervezőkhöz eljuttatni! A pálymunkáknak tartalmaznia kell a csapat által előadni kívánt prezentációt, valamint egy 1-2 oldalas absztraktot, melyet a szervezők által készített word sablon alapján kell elkészíteni. 
  • 2021. december 11-én, szombaton 11:00 órától 6-10 csapatos csoportban kerül sor az előválogató értékelésre. A csoportokat sorsolással alakítjuk ki. Minden csoportból a zsűri által legjobbnak ítélt 4 csapat jut tovább a döntőbe. Az értékelést csoportonként 2-3 fős zsűri végzi, a számukra előzetesen kiosztott, egységes értékelési szepontrendszer alapján.
  • A döntőre 2021. december 11-én, szombaton 12:15-kor kerül sor, ahol a döntőbe jutott 12 csapat prezentálja pályaművét a zsűri előtt. Ezekre a pitchekre csapatonként 3 perc áll rendelkezésre, ezt követően a zsűrinek lehetősége van kérdések feltételére, amire a csapatok röviden, lényegretörően válaszolhatnak. A csapatok prezentációjának sorrendjét sorsolás dönti el.
  • A pitchek után, a zsűritagok szakmai értékelését követően kerül sor a pontok összesítésére, majd a zsűri várhatóan 14:15 órakor kihirdeti a verseny végeredményét.
  • A jutalmazott csapatok tagjai számára megítélt díjak kiosztása a versenyt követően, személyesen egyeztetett időpontban és formában kerül sor.

Kiválasztás

Az értékelést a szakmai zsűri tagjai végzik, a számukra előzetesen kiosztott értékelőrendszer alapján. A verseny folyamán minden csapatnak készülnie kell egy prezentációval (3 percben), valamint az ötletüket röviden írásban is be kell mutatni, egy 1-2 oldalas absztrakt formájában. Az absztrakt formanyomtatványát a szervezők biztosítják. A zsűri értékelőrendszere kiterjed mind a prezentáció, mind az absztrakt értékelésére.